Het perfecte plaatje seizoen 2

Het Perfecte Plaatje, Televisie

Ook het perfecte plaatje maken? Volg dan gewoon seizoen 2 van het perfecte plaatje.

het perfecte plaatje seizoen 2
embedded van photofacts

 

Yes, het perfecte plaatje

Yes, het begint weer. Het perfecte plaatje seizoen 2. Wanneer? 24 oktober 2017 om 20:30 uur op RTL 4.
De fotowedstrijd onder BN-ers. Deze “show”, want dat is het eigenlijk gewoon, staat wederom onder leiding van Tijl Beckand, bekend van o.a. de Lama’s. Ik heb genoten van de opdrachten en hoe ze uitgevoerd werden. Dit brengt altijd weer nieuwe inspiratie naar boven. Vooral de selfie van Kim Feenstra deed het goed op Facebook door heel veel mensen die dit ook wilden proberen. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze foto een torenhoog cijfer kreeg van de jury. Dit was een goed voorbeeld van het perfecte plaatje.

Kim Feenstra
embedded RTL

Waar gaat het over

Elke aflevering worden 2 opdrachten uitgevoerd die vervolgens worden beoordeeld door 2 juryleden. Dit zullen net zoals vorig jaar de fotograaf William Rutten en Cynthia Boll zijn. (resp. beroemdhedenfotograaf en documentairefotografe). Acht weken lang, 2 specialisaties per week. Hierbij wordt dan gelet op originaliteit en of de foto een verhaal vertelt. Natuurlijk komen hier ook de technieken aan bod, want zonder goede techniek, geen goede foto.

Wie doen er dit keer mee?

Vorig jaar waren dat Marco Borsato, Humberto Tan, Kim Feenstra, Heleen van Royen, Winston Gerschtanowitz, Ruud Feltkamp en Paulien Huizinga.
In seizoen 1 won Humberto Tan in een spannende finale. 
Dit jaar zullen Tygo Gernandt, Giel de Winter, Estelle Cruijff, Monique Smit, Isa Hoes, Roel van Velzen, Gordon van Heuckeroth en Vivia Reijs van de partij zijn. Ik kan nog niet vertellen wie mijn favoriet wordt maar ik neig naar Tygo of Gordon.

Winnaar

Dit is één van de mooiste prijzen die ik ooit gewonnen heb. -Humberto Tan

Net zoals vorig jaar krijgt de winnaar een fotoreportage in National Geographic. Humberto Tan viel deze eer ten deel vorig jaar met drie van zijn prachtigste foto’s.

embedded van youtube

Ook dit jaar zal er een expositie worden georganiseerd in het Museum Hilversum waar de foto’s van de deelnemers tentoongesteld gaan worden.
Vorig jaar barstte er de nodige discussies los op Facebook en Twitter over deze vorm van entertainment, zowel positief als negatief, en ik vermoed dat het dit jaar niet anders zal zijn. Ik begon er vorig jaar ook aan met de nodige scepsis, want ik zag ook liever onbekende amateurfotografen die de strijd met elkaar zouden aangaan om voor dat ene perfecte plaatje te gaan. Misschien komt dat ooit nog eens, wie zal het zeggen.

Ik kijk er in ieder geval naar uit en ga het zeker weer volgen.

Gaan jullie kijken en wat vinden jullie hiervan? Laat het eens weten in de comments.

 

PS. de afbeeldingen op deze pagina zijn ge-embed. Wil je meer info over bloggen en auteursrecht, kijk dan even op deze pagina.

Tagged , ,

1 thought on “Het perfecte plaatje seizoen 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers liken dit: