Domein verhuisd, verhuizen makkelijk?

Persoonlijk, Review

Een tijdje geleden schreef ik over de DDoS aanval die plaatsvond bij mijn webhoster mijndomein.
Tevens had ik veel last van het traag laden van mijn site en zelfs het admin gedeelte laadde traag. Daarom heb ik domein verhuisd.

Domein verhuisd

Na veel wikken en wegen toch de sprong gewaagd en mijn domein verhuisd. Hiervoor heb ik wel eerst recensies opgezocht over diverse webhosting bedrijven. Zijn er veel klachten, storingen, hoe is de bereikbaarheid en het oplossend vermogen van de helpdesk enz.

Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op Versio. Volgens de recensies redelijk goedkoop en weinig downtime.

Verhuizen makkelijk?

Tja, wat zal ik zeggen. Verhuizen is vrij eenvoudig. Je kiest een webhostingpakket (deze begint al vanaf € 0,50 per maand) en je vraagt een verhuiscode aan, vult deze in bij de nieuwe hoster en je bent verhuisd.
Of toch niet? Dat bleek toch niet zo simpel. Ik ben bijna 2 dagen bezig geweest om mijn site weer terug de lucht in te krijgen. Ik zal je de technische details besparen maar ondanks dat alles vrij helder stond uitgelegd lukte het mij niet.

Maar gelukkig heeft Versio een verhuisservice.

Hulp gevraagd

Nu kon ik gelijk de helpdesk testen. Een mail gestuurd naar de verhuisservice van Versio, de gevraagde gegevens ingevuld en wachten maar. Dat wachten duurde maar een paar uurtjes. En dat was nog maar de 1e reactie. Elke reactie daarna werd vrij snel opgepikt. Binnen een aantal uur stond mijn site weer online. De medewerker had zelfs een plugin uitgeschakeld omdat deze verhinderde bepaalde pagina’s te laden.
Dus dit was meer dan alleen verhuizen.

Certificaten

Nu ik omgezet ben ook maar eens gekeken naar SSL certificaten. Klik hier over uitleg over SSL certificaten.
Deze kunnen ook vrij eenvoudig aangeschaft worden via Versio. Installatie is vrij makkelijk te doen.
Maar waarom een certificaat? Google Chrome gaat binnenkort sites die nog met het http protocol werken bestempelen als onveilig. Omdat certificaten niet duur zijn heb ik er toch maar 1 aangeschaft. Deze zijn er al vanaf € 4,99 per jaar. Je kan een site met certificaat herkennen doordat de site begint met https en een groen slotje heeft. 

Ook een snelle webhoster? Via deze link kunt u uw bestelling plaatsen.

Domein verhuisd
Domein verhuisd

Tagged , , , ,

1 thought on “Domein verhuisd, verhuizen makkelijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers liken dit: