Alweer een seizoen van Het perfecte plaatje?

Het Perfecte Plaatje, Televisie

Jaja, alweer een seizoen van Het perfecte plaatje. Voor mij blijft dit toch weer iets om naar uit te kijken. Eerder schreef ik al over seizoen 2.
Het enige jammere is dat er dit jaar ook weer voor BN-ers gekozen is. Wat zou het mooi zijn als er eens een seizoen komt waar de gewone mens aan mee kan doen. Gewoon eens beginnen met een auditieronde alá Idols?

Alweer een seizoen van het perfecte plaatje?
foto embedded van Photofacts

Alweer een seizoen van het perfecte plaatje? Waar gaat dat dan over?

Als je deze vraag stelt dan zal ik niet vragen onder welke steen je hebt geleefd, maar erg afgezonderd heb je je dan wel. 😉
Dat geeft voor de rest niks hoor, niet iedereen vindt dit programma leuk.

Het perfecte plaatje is een programma wat gesponsord wordt door Canon Nederland. In dit programma gaan 8 bekende Nederlanders met elkaar de strijd aan voor het perfecte plaatje. Elke aflevering staan er 2 specialisaties centraal die beoordeeld worden door een vakjury en een gastjurylid. De vaste juryleden zijn William Rutten en Cynthia Boll. William is een celebrity fotograaf, zo heeft hij vaak beroemdheden voor zijn lens en is te vinden op concerten. Cynthia is een documentaire fotografe. Zij fotografeert de verhalen achter het nieuws.
Lees hier en hier meer over de juryleden. De bedoeling is dat elke foto opdracht moeilijker wordt om zo elke aflevering het niveau van de fotograferen hoger te tillen. Na afloop wordt er een expositie georganiseerd in het Museum Hilversum.

De winnaar mag zich verheugen op een reportage in het prestigieuze blad National Geographic.

Wie doen er mee?

In seizoen 1 waren dit Humberto Tan, Kim Feenstra, Marco Borsato, Ruud Feltkamp, Winston Gerschtanowitz, Paulien Huizinga en Heleen van Royen.
Humberto Tan won seizoen 1 van Kim Feentra in Zuid Afrika.
In seizoen 2 deden Giel de Winter, Estelle Cruijff, Monique Smit, Isa Hoes, Tygo Gernandt, Roel van Velzen, Gordon Heuckeroth en Vivian Reijs mee.
Estelle Cruijff versloeg in Peru Giel de Winter.

Helaas is nog niet bekend wie er mee doen in seizoen 3.

Wanneer begint het?

Dat is ook nog niet bekend. De opnames vinden in mei plaats.
Het enige waar je op kan hopen is dat de afleveringen weer genoeg inspiratie oplevert voor fotografen. (zowel amateur als professioneel)
Dit was vooral te zien met de foto van Kim Feenstra. Kim had een pracht van een selfie gemaakt welke veelvuldig nagemaakt werd door fotografen in fotogroepen op Facebook.  Het ging dan om deze foto:

Selfie Kim Feenstra
foto embedded van Photofacts

 

Ik verheug me dus weer op alweer een seizoen van het perfecte plaatje.

Gaan jullie dit seizoen ook weer kijken? Als je zin hebt laat gerust een reactie achter. 🙂

 

 

 

Tagged , , ,

1 thought on “Alweer een seizoen van Het perfecte plaatje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
%d bloggers liken dit: