Een emotionele tijd

Afscheid nemen van een dierbare is een zware en een emotionele tijd. Er komt in een hele korte tijd heel veel op u af.
Er moet van alles geregeld worden en op een gegeven moment weet u van voren niet meer of u van achteren nog leeft zeg maar.
Welke kist moet het worden, de kaarten moeten geschreven en gedrukt worden, hoe moet die dag ingevuld worden. Dit zijn allemaal vragen die u liever niet beantwoord, maar er wel bij horen. Heel veel geregel tussen het verdriet door.

U beleeft alles in een roes en u wordt geleefd op deze dag. Vaak komt na de uitvaart, wanneer de rust is wedergekeerd, de klap.
U probeert alles op een rijtje te zetten, wie waren er bij en is alles volgens wens gegaan? Hier kan afscheidsfotografie u bij helpen.

U staat niet alleen

Via de foto’s kunt de dag delen met mensen die niet aanwezig konden zijn. Vaak vindt men het fijn om de foto’s dan terug te bekijken zodat ze er toch een beetje bij waren. Ook voor de kleinkinderen die later kunnen terug zien hoe het afscheid van hun opa of oma was.
De foto’s laten zien dat u niet alleen was, ondanks dat dit misschien zo voelde. De liefde die u op zo’n dag krijgt kunt u met geen pen beschrijven ondanks dat de aanleiding verdrietig is. 

Urnenmuur afscheidsfotografie

Een blijvende herinnering

Vroeger volstond alleen de kerkdienst, tegenwoordig mag er heel veel zelf ingevuld worden hoe zo’n dag gaat verlopen. Zelfs het inhuren van een fotograaf om zorg te dragen voor een blijvende herinnering.

Voor veel mensen kunnen de foto’s helpen in het rouwproces.
Het is een tastbare en een liefdevolle aan uw dierbare. Waardevolle beelden zodat de herinnering levend blijft. Vaak wordt u overmand door verdriet en kunt u zich vaak moeilijk een voorstelling meer maken van hoe de dag verliep. Wie was er bij, wiens hand voelde ik op mijn schouder? De dag van de uitvaart gaat vaak in een roes voorbij. 
Veel mensen vinden het daarom fijn om in alle rust de foto’s terug te bekijken.

De foto’s met afscheidsfotografie

U kunt na de uitvaart, zodra alles is bezonken en de foto’s zijn klaar en ze zitten in een mooi album, alles op het gemakje doorbladeren met de familie, of alleen. Het kan in veel gevallen helpen om ook de mooie momenten die u met uw dierbare hebt beleefd nog eens te herinneren en deze met anderen die dicht bij u staan te delen.
Misschien zijn er mensen die dicht bij u staan niet aanwezig geweest door ziekte of door andere omstandigheden. Zij zullen het in veel gevallen waarderen dat er foto’s gemaakt zijn zodat zij er toch een beetje bij waren.

Zien en vastleggen

Ik zie veel meer wat er op zo’n dag gebeurt. De bloemen, het tekenen van het condoleanceregister, de rouwauto’s, de medewerkers.
Ik loop op het gemakje rond en leg vast wat ik zie, maar wel op zo’n manier dat u geen last van mij heeft.
Hierbij blijf ik ook discreet. Ik ben er niet om verdriet vast te leggen maar om de saamhorigheid vast te leggen. 
De liefde die voor elkaar gevoeld wordt mag gezien worden.

Mag ik u die blijvende herinnering geven? Neem dan zeker contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Kaarsjes uitvaart afscheidsfotografie